Θελετε να γινετε συγγραφεας και καπου κολλατε; (της Ηλιαννας Τριανταφυλλου)

Θέλετε να γίνετε συγγραφέας και κάπου κολλάτε;

Θέλετε να γίνετε συγγραφέας και κάπου κολλάτε; Κακώς γιατί τότε δε θα γίνετε ποτέ. Αν το καλοσκεφτείτε όμως ίσως ξεκολλήσετε από αυτή την πεποίθηση.

1. Πρέπει να βρείτε ισχυρά κίνητρα για να δημοσιεύσετε στο ευρύ κοινό όλα αυτά που κρατάτε κρυμμένα στον υπολογιστή ή στα συρτάρια σας ή ακόμη και στο μυαλό σας. Εκτός από τα χρήματα. Ας γελάσω με όποιον πιστεύει ότι θα γράψει ένα βιβλίο και θα γίνει πλούσιος.

2. Είστε έτοιμοι να κριθείτε; Ο γραπτός λόγος που δημοσιεύουμε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα προκαλέσει μια αντίδραση είτε θετική είτε αρνητική. Ο συγγραφέας εκτίθεται στην περιέργεια του καθένα. Και δε θα σας πω να παραμερίσετε τη γνώμη όλων αυτών και να κάνετε τη δουλειά σας. Ακόμη και αν δεν το θέλετε ο αναγνώστης είναι ο κριτής σας. Μην απογοητεύεστε από τα αρνητικά σχόλια, είναι τα καλύτερα όπλα για την εξέλιξη της δουλειάς σας. Προσοχή φυσικά στην αξιολόγηση τους. Αλλά για σκεφτείτε το… αν διορθώνεις τα λάθη σου συνεχώς μια μέρα θα γίνεις μεγάλος…

3. Διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε. Τα βιβλία γύρω σας θα σας εμπνεύσουν και θα σας δώσουν θάρρος να αναπτύξετε το ταλέντο σας. Δε σας συμβουλεύω να αντιγράψετε όπως κατευθείαν θα σκεφτόταν ένας κακοπροαίρετος, απλώς να παραδειγματιστείτε και να αγωνίζεστε καθημερινά απέναντι από την οθόνη σας ή το χαρτί όπως σίγουρα έκαναν όλοι οι συγγραφείς . Στο τέλος θα βγείτε νικητές. Και το βραβείο θα είναι το ίδιο σας το έργο.

4. Τρέξτε σε όλα τα σεμινάρια γραφής που κυκλοφορούν, ενημερωθείτε από εγχειρίδια γραφής. Μπορεί να βοηθήσουν, μπορεί και όχι αλλά σίγουρα θα μπείτε στο πνεύμα του συγγραφέα.

5. Επειδή δεν είμαι αυθεντία και όλα τα παραπάνω μπορεί να σας φανούν και μπούρδες σκεφτείτε μόνοι σας τι μπορεί να κρατάει μακριά από τα κοινό τα δημιουργήματα σας. Δεν είναι κρίμα; και όποιος λέει ότι τα έγραψε μόνο για τον ίδιο… μμμ γιατί μυρίζομαι απλά μια ανασφάλεια… σόρρυ κιόλας.

 

Κατεβαστε τα βιβλια της Ηλιαννας Τριανταφυλλου: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *