Συνεντευξη της συγγραφεως Ηλιαννας Τριανταφυλλου

ebook - Ετσι οπως το φανταστηκα (Ηλιαννα Τριανταφυλλου)

“ολα μπορει να συμβουν με τη δυναμη της αγαπης”

Η Ηλιάννα Τριανταφύλλου είναι κάτοικος Καλαμπάκας Τρικάλων. Είναι καθηγήτρια Γαλλικών, Απόφοιτος του Α.Π.Θ, με άριστη γνώση Αγγλικής και Ρώσικης γλώσσας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα στο email: [email protected]

 
 
 
 

Πρόσφατα δημοσιεύσατε το πρώτο σας μυθιστόρημα «Έτσι όπως το φαντάστηκα», το οποίο μάλιστα συγκαταλέγεται στα best sellers του easywriter.gr. Ποιο είναι το αντικείμενο του βιβλίου σας και σε ποιους απευθύνεται κυρίως;

Το βιβλίο μου διαπραγματεύεται το νεανικό έρωτα και τη φιλία μεταξύ γυναικών κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων. Το νεαρό γυναικείο κοινό, ίσως να μπορέσει πιο εύκολα να μπει στην ψυχοσύνθεση της Άννας λόγω της αφήγησης σε πρώτο πρόσωπο. Ωστόσο νομίζω ότι απευθύνεται σε όλους.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε τη συγγραφή του βιβλίου σας; Τι σας ενέπνευσε περισσότερο;

Η συγγραφή για μένα είναι κάτι παραπάνω από έκφραση ιδεών, είναι ανάγκη. Στη λογοτεχνία μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και πολλά άλλα πρόσωπα μαζί. Το “Έτσι όπως το φαντάστηκα” ξεκίνησε μια περίοδο που μου έλειπε πολύ ο έρωτας και έπρεπε κάπως να τον βάλω στη ζωή μου και αφού δεν είχα ανταπόκριση… Εμπνέομαι από τα συναισθήματα μου, τις ζωές και το χαρακτήρα των γύρω μου, από απρόσμενα γεγονότα, από τον κινηματογράφο, από βιβλία, ακόμη και από μια σκηνή στο δρόμο με δυο άγνωστους περαστικούς.

Το βιβλίο σας αναφέρεται αποκλειστικά σε μυθιστορηματικά γεγονότα ή εμπεριέχει και στοιχεία μιας αληθινής ιστορίας;

Αν και οι αληθινές ιστορίες τραβάνε περισσότερο το ενδιαφέρον, θα σας πω πως δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Έφτιαξα μια ιστορία όπως θα ήθελα να είναι η πραγματική μου ζωή.

Θα θέλατε να τονίσετε κάποια ιδιαίτερα μηνύματα μέσα από το βιβλίο σας;

Όλα μπορεί να συμβούν με τη δύναμη της αγάπης.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου σας;

Το να σκεφτώ σαν άντρας. Δεν είμαι ακόμη σίγουρη αν το έχω καταφέρει ή αν οι άντρες ήρωες μου θυμίζουν κάτι από γυναίκα…

Θα μας αναφέρετε 2-3 πολύ αγαπημένα σας βιβλία, ελληνικά ή ξένα, και τους λόγους που σας έκαναν να τα αγαπήσετε;

Είναι πολλά…. Ο Αλχημιστής του Paulo Coelho, μου συμβαίνει το εξής μοναδικό: όσες φορές και να το διαβάσω ξεκλειδώνει και μια κλειδωμένη πόρτα μέσα στο κεφάλι μου. Η σειρά της Stephenie Meyer twilight. Ναι!!! Έχω ερωτευτεί και εγώ τον Edward.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Ετοιμάζετε κάποιο καινούριο βιβλίο αυτή την εποχή;

Ετοιμάζω τη συνέχεια του “Έτσι όπως το φαντάστηκα” και επειδή ότι με δυσκολεύει είναι για μένα πρόκληση, ο Αλέξανδρος παίρνει τώρα το ρόλο του αφηγητή-πρωταγωνιστή.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα γι’ αυτή τη συνέντευξη και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και παραγωγική συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο. Κλείνοντας θα θέλαμε ο τελευταίος λόγος να είναι δικός σας.

Θα πω αυτό που λέω και όσους με ρωτάνε: “μα πως μπόρεσες;” Είναι πολύ απλό, πάρτε ένα μολύβι και ένα χαρτί ή καθίστε μπροστά στον υπολογιστή σας αλλά να θυμάστε:
“Ταλέντο είναι μακρά υπομονή” (Σατωμπριάν, Γάλλος συγγραφέας και φιλέλληνας).

 

Κατεβαστε το βιβλιο “Ετσι οπως το φανταστηκα”: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *