Συνεντευξη του συγγραφεα ευριπιδη ζαμπιρα (η υδρα μεσα απο τον παλαιο ελληνικό κινηματογραφο: το χθες και το σημερα)

hydra

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Πρόσφατα δημοσιεύσατε στο easywriter.gr το φωτογραφικό λεύκωμα «Η Ύδρα μέσα από τον παλαιό Ελληνικό κινηματογράφο: Το χθες και το σήμερα». Ποιο είναι το αντικείμενο του βιβλίου σας και σε ποιους απευθύνεται κυρίως;
Πρόκειται για φωτογραφικό λεύκωμα με τα μέρη που γυρίστηκαν ελληνικές ταινίες του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου στην Ύδρα. Στο λεύκωμα παρατίθενται στιγμιότυπα από ελληνικές ταινίες σε χαρακτηριστικά σημεία της Ύδρας και αντίστοιχες φωτογραφίες από το σήμερα, παρουσιάζοντας έτσι τις όποιες αλλαγές έχει επιφέρει ο χρόνος. Αποτελεί μέρος της σειράς λευκωμάτων: “Μέρη της Ελλάδος μέσα από τον παλαιό ελληνικό κινηματογράφο. Το χθες και το σήμερα”.Το εν λόγω λεύκωμα απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε κοινό που έχει μεγαλώσει παρακολουθώντας παλαιές ελληνικές ταινίες και συνεχίζει να παρακολουθεί και να διασκεδάζει με αυτές μέχρι σήμερα.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε τη συλλογή των φωτογραφιών του λευκώματός σας; Πώς συλλάβατε την ιδέα και τι σας ενέπνευσε περισσότερο;
Μετά από χρόνια παρακολούθησης παλαιών ελληνικών ταινιών, αφομοίωσης των διαλόγων, ανέκυψε η περιέργεια για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο χρόνος στα μέρη όπου αυτές γυρίστηκαν, μετά την πάροδο τόσων δεκαετιών. Έτσι, λοιπόν, μετά από ενδελεχή έρευνα ταξίδεψα ανά την Ελλάδα, για να εντοπίσω τα σημεία και τα δημοφιλή θέρετρα της εποχής, στα οποία γυρίστηκαν οι αγαπημένες σε όλους μας ταινίες.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της σύνταξης του λευκώματός σας;
Η μεγαλύτερη πρόκληση κατά τη διάρκεια σύνταξης του συγκεκριμένου λευκώματος, αλλά και των υπολοίπων της σειράς, ήταν ο εντοπισμός των όχι και τόσο γνωστών τοποθεσιών που γυρίστηκαν κάποιες σκηνές, μέσα από την συνεχή παρακολούθηση των ταινιών και την μετέπειτα περεταίρω έρευνα, ώστε να φωτογραφηθούν ακριβέστερα.

Η συλλογή αυτή αποτελεί ένα μέρος μιας μεγαλύτερης συλλογής. Ποια είναι τα επόμενα μέρη που έχετε ετοιμάσει;
Πρόκειται να ακολουθήσουν άλλα οκτώ φωτογραφικά λευκώματα κυρίως με νησιά, αλλά και μέρη της Αθήνας και Αττικής, όπου έχουν γυριστεί γνωστές παλαιές ελληνικές ταινίες.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Ετοιμάζετε κάποιο καινούριο βιβλίο αυτή την εποχή;
Η επόμενη αναμενόμενη δημοσίευση είναι αντίστοιχο φωτογραφικό λεύκωμα για το νησί του Πόρου, ενώ υπό σύνταξη βρίσκονται τα λευκώματα για τις Σπέτσες και Καμένα Βούρλα.

 

Κατεβαστε το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *