Συνεντευξη της συγγραφεως Μαρης Ταλλα (Νο.3)

interview-talla2

Μετά από τη δημοσίευση δύο υπέροχων παραμυθιών, πρόσφατα δημοσιεύσατε στο easywriter.gr ένα εντελώς διαφορετικό βιβλίο, τα «Θηλυκά μυστικά». Ποιο είναι το αντικείμενο του βιβλίου σας και σε ποιους απευθύνεται κυρίως;

Το νέο μου βιβλίο «Θηλυκά Μυστικά» απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες, διότι αντικείμενό του είναι tips ομορφιάς, τεχνικές μακιγιάζ και τρόποι για να αναδείξουν το στυλ και γενικά για να αναδείξουν και να διατηρήσουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό ομορφιάς και καθημερινής φροντίδας για μια άψογη εμφάνιση μέσα σε λίγα λεπτά.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε τη συγγραφή του βιβλίου σας;

Ασχολούμαι πολλά χρόνια με την μόδα και την ομορφιά γιατί μου αρέσει να ενημερώνομαι και διότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα είχε σχέση με την εξωτερική εμφάνιση. Ξεκίνησα να συνεργάζομαι σαν συντάκτρια μόδας με το διαδικτυακό περιοδικό sugarmama.gr και απέκτησα την δική μου στήλη μόδας και ομορφιάς και στην συνέχεια ήρθαν συνεργασίες και με άλλα διαδικτυακά περιοδικά και εφημερίδες. . Φυσικά για να έχω ενδιαφέροντα άρθρα και να κρατάω ενημερωμένο το αναγνωστικό μου κοινό, συνέχισα να ασχολούμαι με την συγκεκριμένη θεματολογία. Μετά λοιπόν από όλα αυτά τα χρόνια κι έχοντας πλέον το δικό μου φανατικό αναγνωστικό κοινό, αποφάσισα όλα αυτά τα άρθρα που έχω γράψει ως τώρα (μετά από ώρες έρευνας και αμέτρητο ξεφύλλισμα περιοδικών) που αφορούν όμως μόνο διαχρονικά μυστικά, καθώς επίσης κι άλλα άρθρα που έχω γράψει και δεν έχουν δημοσιευτεί, να τα συγκεντρώσω και να δημιουργήσω ένα βιβλίο.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου σας;

Επειδή έχω εκδώσει άλλα τρία βιβλία, έχω την εμπειρία της συγγραφής και το κάθε ένα από αυτά είχε τις δικές του δυσκολίες. Πρέπει λοιπόν να πω ότι το βιβλίο «Θηλυκά μυστικά» ήταν το πιο εύκολο από όλα και δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Τα άρθρα υπήρχαν και ήταν έτοιμα! Επίσης το κάθε άρθρο είναι ξεχωριστό μέσα στο βιβλίο και η αναγνώστρια θα ανακαλύψει ότι είναι σαν να ξεφυλλίζει ένα περιοδικό. Αυτό που θεωρώ πρόκληση όσων αφορά την συγγραφή του ήταν οι επιλογή των εικόνων. Χρησιμοποίησα τα εξώφυλλα που είχαν δημοσιευτεί από τα άρθρα μου, αλλά επειδή ήθελα να είναι πιο πλούσιο σε εικόνες και δεν ήθελα να βάλω ξένες, έβαλα φωτογραφίες δικές μου από διάφορες επαγγελματικές φωτογραφίσεις και συνεργασίες που έχω κάνει ως τώρα.

Δραστηριοποιείστε και σε επαγγελματικό επίπεδο στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς; Θα θέλατε να μας μιλήσετε λίγο γι’ αυτή την πτυχή του εαυτού σας;

Από τότε που τελείωσα τις σπουδές μου εργάστηκα στις Δημόσιες Σχέσεις, πρώτα σαν βοηθός κι έπειτα σαν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε μεγάλα Μαιευτήρια σε Ελλάδα και Κύπρο. H συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα έχει άμεση σχέση με την εμφάνιση. Στην συνέχεια παρουσίαζα δική μου τηλεοπτική εκπομπή σε τοπικό κανάλι και αργότερα έκανα φωτογραφίσεις για εξώφυλλα άρθρων, για καταλόγους τοπικών επιχειρήσεων και συνεργάστηκα και με πρακτορείο μόδας στην Αθήνα για συμμετοχή σε casting για φωτογραφίσεις και διαφημιστικών σποτ. Σαν συντάκτρια μόδας γράφω άρθρα για μόδα και ομορφιά μία φορά τον μήνα. Όσων αφορά όμως την ενασχόληση με τις φωτογραφίσεις, αυτή πλέον ανήκει στο παρελθόν, διότι είμαι σύζυγος και μαμά και αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο μου στον σύζυγο μου και τους δύο γιους μου!

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Ετοιμάζετε κάποιο καινούριο βιβλίο αυτή την εποχή;

Για να πω την αλήθεια αυτήν την στιγμή δεν ετοιμάζω κάποιο νέο βιβλίο. Υπάρχει όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου κάποια θεματολογία με την οποία θα ήθελα να ασχοληθώ μελλοντικά και να δημιουργήσω ένα βιβλίο. Δεν ξέρω όμως πότε θα μου δοθεί η ευκαιρία και ο χρόνος να ασχοληθώ, διότι αυτό το διάστημα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα είναι κάτι που θα αφορά κυρίως τις μαμάδες!

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα γι’ αυτή τη συνέντευξη και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και παραγωγική συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο. Κλείνοντας θα θέλαμε ο τελευταίος λόγος να είναι δικός σας…

Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω το Βιβλιοπωλείου των συγγραφέων και τον κάθε ένα ξεχωριστά από την ομάδα του easywriter.gr για την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Όπως έχω ξαναπεί όλη η ομάδα του Βιβλιοπωλείου των Συγγραφέων είναι άψογοι επαγγελματίες και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που συνεργάζομαι αποκλειστικά με την easywriter.gr όσον αφορά τις εκδόσεις. Εύχομαι να συνεχίσετε να δίνετε ευκαιρίες στους νέους συγγραφείς και να στηρίζετε τους παλιούς όπως κάνατε με εμένα όλα αυτά τα δημιουργικά χρόνια! Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι το καλύτερο!

 

Κατεβαστε το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *