Συνεντευξη της συγγραφεως Αθανασιας Κιφοκερη

Συνεντευξη της συγγραφεως Αθανασιας Κιφοκερη

“Αν θελει καποιος να κανει τον κοσμο μας καλυτερο θα πρεπει να απευθυνθει στα ιδια τα παιδια”

Η Αθανασία Κιφοκέρη είναι γεννηθείσα στην Αθήνα. Παιδιόθεν έζησε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδηγεί στο να σπουδάσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ισπανικών στο ισπανικό ινστιτούτο και μαθήματα ισπανικών στο Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκας. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά σχολεία και συνάμα έχει εργαστεί σε τοπικές εφημερίδες της Ηλείας και της Ρόδου. Αρθρογραφεί σε διάφορα ελληνικά blogs άρθρα που αφορούν την εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Πύργου. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει αρκετά χρόνια παραδοσιακούς χορούς και αργεντίνικο χορό. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια, ενώ τον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη συγγραφή. Έχει κυκλοφορήσει παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις bookstars και στο εξωτερικό διατίθενται από το ιστολόγιο lulu.com. Eπίσης, έχει γράψει ένα παραμύθι με τίτλο η νεράιδα και οι κακές αδελφές της που διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα easywriter.gr.

 

Πρόσφατα δημοσιεύσατε ένα εικονογραφημένο παραμύθι με τον τίτλο: «H νεράιδα και οι κακές αδελφές της». Ποιο είναι το αντικείμενο αυτού του βιβλίου και σε ποιους απευθύνεται κυρίως;

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και μιλάει για την ένοια του καλού.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε τη συγγραφή του βιβλίου σας; Τι σας ενέπνευσε περισσότερο;

Τα παιδιά είναι πραγματικά το μέλλον αυτού του κόσμου. Αν θέλει, λοιπόν, κάποιος να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο θα πρέπει να απευθυνθεί στα ίδια τα παιδιά διότι αν εμφυσήσουμε σε αυτά καλές ηθικές αξίες από τη μικρή κιόλας ηλικία τότε αυτές θα τα συντροφεύουν και στην ενήλικη ζωή τους. Για τον λόγο αυτό ασχολούμαι με την συγγραφή παιδικών βιβλίων καθώς θέλω να τους μεταδώσω ηθικά διδάγματα που θα τα βοηθήσουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους μέσα από μια ωραία κι ενδιαφέρουσα ιστορία.

Θα θέλατε να τονίσετε κάποια ιδιαίτερα μηνύματα μέσα από το βιβλίο σας;

Το βασικό μήνυμα είναι ότι όποιος σκέφτεται θετικά και πράτει με γνώμονα το καλό και την αγάπη, του έρχονται καλάστον δρόμο του ενώ όποιος θέλει να βάλει τρικλωποδιές στο διπλανό του κάποια στιγμή το κακό που θέλει να κάνει θα το βρει στον δρόμο του.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου σας;

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να κρατήσω το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών αμείωτο, και να μπορέσω μέσα από την ιστορία να περάσω κάποια μηνύματα.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη που αντιμετωπίσατε έως σήμερα στη συγγραφική σας διαδρομή;

Όταν λαμβάνω email από τους αναγνώστες των βιβλίων μου και μου λένε την γνώμη τους, τα σχόλια τους και ότι μέσα από τα βιβλία μου με θεωρούν άτομο οικείο εφόσον τα βιβλία μου βρίσκονται στις βιβλιοθήκες των σπιτιών τους.

Θα μας αναφέρετε 2-3 πολύ αγαπημένα σας παραμύθια και τους λόγους που σας έκαναν να τα αγαπήσετε;

Όταν ήμουν μικρή, λάτρευα τα παραμύθια. Μερικά από αυτά που ξεχώριζαν για μένα ήταν Η Σταχτοπούτα, Ο Πινόκιο, Η ωραία Κοιμωμένη, Ο μικρός ψαράς και το δαχτυλίδι της γοργόνας. Τα αγαπώ τα παραμύθια γιατί θεωρώ ότι κάνουν πολύ καλή παρέα και συνάμα μεταδίδουν αβίαστα γνώσεις και σημαντικές αξίες για την ζωή.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Ετοιμάζετε κάποιο καινούριο βιβλίο αυτή την εποχή;

Ναι ετοιμάζω ένα μυθιστόρημα και ένα παιδικό βιβλίο σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμα.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα γι’ αυτή τη συνέντευξη και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και παραγωγική συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο. Κλείνοντας θα θέλαμε ο τελευταίος λόγος να είναι δικός σας…

Εγώ ευχαριστώ πολύ την easywriter.gr γιατί πραγματικά δίνετε στους νέους συγγραφείς μια ευκαιρία να γίνουν γνωστά τα βιβλία τους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους έχουν μπει στην διαδικασία να με στηρίξουν διαβάζοντας τα βιβλία μου.

Συνεντευξη της συγγραφεως Αθανασιας Κιφοκερη

 

Κατεβαστε δωρεαν το βιβλιο “H νεραϊδα και οι κακες αδελφες της”: εδω

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *