Συνεντευξη της συγγραφεως Αθανασιας Κιφοκερη (Νο.2)

Συνεντευξη της συγγραφεως Αθανασιας Κιφοκερη (Νο.2)

“επειδη ηθελα να αναδειξω την σπουδαιοτητα της αγαπης γεννηθηκε αυτο το παραμυθι με σκοπο να γαλουχησει τους αναγνωστες με σημαντικες αξιες της ζωης”

Η Αθανασία Κιφοκέρη είναι γεννηθείσα στην Αθήνα. Παιδιόθεν έζησε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδηγεί στο να σπουδάσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ισπανικών στο ισπανικό ινστιτούτο και μαθήματα ισπανικών στο Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκας. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά σχολεία και συνάμα έχει εργαστεί σε τοπικές εφημερίδες της Ηλείας και της Ρόδου. Αρθρογραφεί σε διάφορα ελληνικά blogs άρθρα που αφορούν την εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Πύργου. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει αρκετά χρόνια παραδοσιακούς χορούς και αργεντίνικο χορό. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια, ενώ τον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη συγγραφή. Έχει κυκλοφορήσει παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις bookstars και στο εξωτερικό διατίθενται από το ιστολόγιο lulu.com. Eπίσης, έχει γράψει ένα παραμύθι με τίτλο “H αγάπη του παλικαριού για την όμορφη νεράιδα” που διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα easywriter.gr.

 

Πρόσφατα δημοσιεύσατε το παραμύθι: «H αγάπη του παλικαριού για την όμορφη νεράιδα». Ποιο είναι το αντικείμενο αυτού του βιβλίου;

Αντικείμενο αυτού του βιβλίου είναι η έννοια και η σπουδαιότητα της αγάπης.

Θα θέλατε να τονίσετε κάποια ιδιαίτερα μηνύματα μέσα από το βιβλίο σας;

Το βασικό μήνυμα είναι πως όλοι πρέπει να αναζητούμε την ευτυχία και την χαρά σε άυλα πράγματα και σε ανθρώπους που μπορούν να μας χαρίσουν δυνατά συναισθήματα και όχι στην ύλη.

Σε ποιους απευθύνεται κυρίως το βιβλίο σας; Θα μπορούσαν να το διαβάσουν και μεγάλοι;

Κυρίως σε παιδιά αλλά άνετα μπορούν να το διαβάσουν και μεγάλοι.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε τη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου; Τι σας ενέπνευσε περισσότερο;

Όταν ξεκινώ να γράψω κάτι το κάνω καθαρά και μόνο για να περάσω κάποια μηνύματα, συνεπώς επειδή ήθελα να αναδείξω την σπουδαιότητα της αγάπης γεννήθηκε αυτό το παραμύθι με σκοπό να γαλουχήσει τους αναγνώστες με σημαντικές αξίες της ζωής.

Έχετε γράψει αρκετά βιβλία αλλά δεν ξέρουμε κάτι για σας και την προσωπική σας ζωή. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για σας;

Δεν αισθάνομαι άνετα να μιλάω για την προσωπική ζωή μου, αυτό που θα θελα να πω είναι ότι σέβομαι πολύ το περιβάλλον και ότι είμαι αρκετά ζωόφιλη.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Ετοιμάζετε κάποιο καινούριο βιβλίο αυτή την εποχή;

Αυτή την περίοδο εργάζομαι ως παιδαγωγός και ως δημοσιογράφος σε εφημερίδα συνεπώς δεν έχω χρόνο να γράψω κάποιο βιβλίο. Κυκλοφόρησα ένα μυθιστόρημα σχετικά πρόσφατα από τις εκδόσεις άλλωστε με τίτλο όλα όσα ονειρευτήκαμε.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα γι’ αυτή τη συνέντευξη και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και παραγωγική συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο. Κλείνοντας θα θέλαμε ο τελευταίος λόγος να είναι δικός σας…

Εγώ ευχαριστώ πολύ την easywriter.gr γιατί πραγματικά δίνετε στους νέους συγγραφείς μια ευκαιρία να γίνουν γνωστά τα βιβλία τους.

Συνεντευξη της συγγραφεως Αθανασιας Κιφοκερη (Νο.2)

 

Κατεβαστε δωρεαν το βιβλιο “H αγαπη του παλικαριου για την ομορφη νεραϊδα”: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *