Συνεντευξη της συγγραφεως ελενη καραλεκα (μονολογοι αναζητησης)

IMG_20170808_142249
Γεννήθηκα στο Αργος Αργολίδος μια ζεστή νύχτα του Ιούλη. Η αγάπη μου για την ποιηση και τη λογοτεχνία ξεκίνησε απο τα παιδικά μου χρόνια καθώς ξεφύλλιζα τα βιβλία των αγαπημένων μου συγγραφεών και ποιητών.Χανόμουν στις λέξεις του Καριωτάκη και ταξίδευα με τις ιστορίες του Ιούλιου Βέρν.Μεγαλώνοντας σκέφτηκα ότι θα ήθελα και εγω να βάλω κάτι απο την ψυχή και τα όνειρα μου σε ενα χαρτί και να τα μοιραστώ με τον κόσμο. Έτσι γεννήθηκε η πρώτη μου σειρά ποιημάτων “Μονόλογοι Αναζήτησης” ελπίζω να βρείτε μεσα σε αυτό κάτι οικείο και να ταξιδέψετε μαζι μου.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Πρόσφατα δημοσιεύσατε στο easywriter.gr την συλλογή ποιήματων «Μονολογοι αναζήτησης». Ποιο είναι το αντικείμενο του βιβλίου σας και σε ποιους απευθύνεται κυρίως;
Γίνεται μια αναφορά στο ταξίδι της ψυχής, που αναζητά τον έρωτα και τη δύναμη καθώς το σώμα διανύει τη μέση ηλικία και νοιώθει οτι έχει ανεκπλήρωτα κενά πριν περάσει στην αιωνιότητα.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε τη συγγραφή του βιβλίου σας; Πώς συλλάβατε την ιδέα και τι σας ενέπνευσε περισσότερο;
Ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο όταν η ροή της καθημερινότητας μου σταμάτσε απότομα.Η ρευματοειδή φαινόταν πως άρχιζε να κερδίζει τον πόλεμο.Η ιδέα ενός χειρουργείου μου έφερνε πανικό.Όλο αυτό με έφερε αντιμέτωπη με την ωμή πραγματικότητα που μέχρι τώρα δεν ήθελα ν’αντιμετωπίσω.

Θα θέλατε να τονίσετε κάποια ιδιαίτερα μηνύματα μέσα από τα ποιήματα σας;
Ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο όταν η ροή της καθημερινότητας μου σταμάτσε απότομα.Η ρευματοειδή φαινόταν πως άρχιζε να κερδίζει τον πόλεμο.Η ιδέα ενός χειρουργείου μου έφερνε πανικό.Όλο αυτό με έφερε αντιμέτωπη με την ωμή πραγματικότητα που μέχρι τώρα δεν ήθελα ν’αντιμετωπίσω.

Θα μας αναφέρετε 2-3 πολύ αγαπημένα σας βιβλία, ελληνικά ή ξένα, και τους λόγους που σας έκαναν να τα αγαπήσετε;
Ο μικρός πρίγκηπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ που δείχνει πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνονται τον κόσμο τα παιδιά και πόσο απλή είναι η ζωη γ′αυτά.
Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον του Ρίτσαρντ Μπαχ. Με εμπνέει ο αγώνας του κόντρα στο ρεύμα προκειμένου να φτάσει στην ελευθερία.
Όσο αφορά την ποίηση λατρεύω τον Κωστή Παλαμά.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας, ετοιμάζετε τη συγγραφή κάποιου νέου βιβλίου αυτήν την εποχή.
Ετοιμάζω ένα διήγημα νοσταλγικό και ανάλαφρο και μιας ακόμα σειράς ποιημάτων.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα γι’ αυτή τη συνέντευξη και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και παραγωγική συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο. Κλείνοντας θα θέλαμε ο τελευταίος λόγος να είναι δικός σας…
Εύχομαι το βιβλίο μου ν’αγγίξει τις ψυχές όσων το διαβάσουν και να τους βοηθήσει να βρουν μέσα τους αυτό που θα τους κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

 

Κατεβαστε το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *