Συνεντευξη της συγγραφεως α. τζ. αλιφερη (εγκλημα, σεξ και ροκ) | blog.easywriter.gr

Συνεντευξη της συγγραφεως α. τζ. αλιφερη (εγκλημα, σεξ και ροκ)

0629_Aliki_Hercule_edited 1Η Α.Τζ. Αλιφέρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο εργάστηκε για λίγο στα στούντιο της Τζαλ Φιλμς, ενώ παρακολουθούσε τα μαθήματα στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Γερμανία, όπου φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Παράλληλα με τις σπουδές στην Ιστορία Θεάτρου, Γερμανική Φιλολογία και Δημοσιογραφία, εργάστηκε σε διάφορες κινηματογραφικές εταιρίες και στα στούντιο της Μπαβάρια. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ασχολήθηκε με τις Εκδόσεις και την Παιδαγωγική.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Πρόσφατα δημοσιεύσατε στο easywriter.gr το μυθιστόρημα «Έγκλημα, Σεξ & Ροκ». Ποιο είναι το αντικείμενο του βιβλίου σας και σε ποιους απευθύνεται κυρίως;
Το «Έγκλημα, Σεξ και Ροκ» απευθύνεται σε ενηλίκους όλων των φύλων . Είναι ένα μυθιστόρημα που περιέχει πέντε ιστορίες ανθρωποκτονιών, τις οποίες αναλαμβάνει η ίδια ομάδα αστυνομικών, οι «πιπίλες», με επικεφαλής τον Σάββα Καλλίνη.

Πώς συλλάβατε την ιδέα και τι σας ενέπνευσε περισσότερο;
Φυσικά, η διαχείριση εγκλημάτων αποτελεί την καθημερινότητα των ανθρώπων που εργάζονται στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Μια ρουτίνα, θα έλεγα, η οποία αντιμετωπίζεται με μεθοδικότητα, υπομονή και με χιούμορ – στην περίπτωσή μας. Ωστόσο, πέρα από την ποικιλομορφία των υποθέσεων που καλούνται να λύσουν οι αστυνομικοί, υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά, η ιδιωτική τους ζωή. Προσωπικά με συγκίνησε το ερώτημα που έβαλα στο μυαλό του Σάββα: Τι κάνει κανείς για να βελτιώσει τη ζωή του – εκτός από τη ροκ μουσική και τη γρήγορη μοτοσυκλέτα για αποσυμπίεση από το στρες; Πώς συμμετέχει κανείς αποτελεσματικότερα στην κοινωνία; Αυτό είναι το ερώτημα, που μαζί με τον έρωτα, θα αλλάξουν τη ζωή του τριαντάρη αστυνομικού.

Θα θέλατε να τονίσετε κάποια ιδιαίτερα μηνύματα μέσα από τα ποιήματα σας;
Στην εξάσκηση του καθήκοντος ο Σάββας θα έρθει αντιμέτωπος με πολιτικούς, που θα επιχειρήσουν να επέμβουν στις αστυνομικές έρευνες, με δικαστικούς που θα θελήσουν να ρυθμίσουν ύποπτες καταστάσεις και, γενικά, με την άσκηση εξουσίας. Αυτά είναι θέματα που αντιμετωπίζουν πολλοί στο επάγγελμα, αλλά στα χέρια των Αρχών, όπως της Αστυνομίας, η εξουσία μπορεί να σημαίνει πολύ περισσότερα για το μέλλον κάποιων. Τελικά, πόσο ανεπηρέαστα και αντικειμενικά μπορεί κανείς να ασκεί εξουσία;

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της συγγραφής των ποιήματων σας;
Κάθε βιβλίο μπορεί να περιέχει τις προθέσεις του συγγραφέα, τις πιθανές προσδοκίες των αναγνωστών και αυτό που προκύπτει από τη μυστική συνάντηση των δύο προηγούμενων. Επομένως το βάσανο της αμφιβολίας είναι μεγάλο και γίνεται μεγαλύτερο, εφόσον οι σκέψεις τρέχουν γρηγορότερα από τις λέξεις.

Θα μας αναφέρετε 2-3 πολύ αγαπημένα σας βιβλία, ελληνικά ή ξένα, και τους λόγους που σας έκαναν να τα αγαπήσετε;
Νομίζω ότι γράφουμε κάτω από την υποσυνείδητη επιρροή όλων των κειμένων που έχουμε διαβάσει κι όλων των ιστοριών, παραμυθιών ή μύθων, που έχουμε ακούσει.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα γι’ αυτή τη συνέντευξη και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και παραγωγική συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο. Κλείνοντας θα θέλαμε ο τελευταίος λόγος να είναι δικός σας…
Σας ευχαριστώ για την καλοσύνη που έχετε να με φιλοξενείτε στη σελίδα σας. Μια και πιστεύω, ότι τα μυθιστορήματα είναι ένα είδος εισαγωγής στην ανθρώπινη φύση, εύχομαι σε κάθε αναγνώστη να ζήσει πολλές ενδιαφέρουσες ζωές μέσα από τη λογοτεχνία.

 

Κατεβαστε το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *