Παρουσιαση του βιβλιου: «Το Σεντουκι του ενος Εκατομμυριου Δολλαριων» (του Costantino Roselli)

sentouki-cover

Το σεντούκι του ενός εκατομμυρίου δολαρίων είναι το πρώτο από μια σειρά δωρεάν βιβλίων και συγγραμμάτων που κατά καιρούς γράφω.

Τα θέματα ποικίλουν ανάλογα με την έμπνευση και τα ερεθίσματα που δέχομαι σε καθημερινή βάση πάντα κάτω απο το πρίσμα της εξέλιξης του ανθρώπου στη ζωή του και στην εργασία του.

Ο σκοπός μου είναι να γράψω πράγματα με διαφορετική οπτική και ίσως αυτό βοηθήσει τους αναγνώστες μου να κάνουν διαφορετικές επιλογές.

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει σαν θέμα τη δύναμη που μπορεί να βρει κάποιος μέσα του ώστε να μπορεί να κάνει φαινομενικά αδύνατα πράγματα να συμβούν.

Φτάνει μόνο να πάρει ένα placebo ώστε να δημιουργήθει η πίστη στο μυαλό του ότι όλα είναι πιθανά. Γιατί μόνο όταν πιστέψουμε σε κάτι μπορούμε να το πετύχουμε.

Το placebo στην δική μας ιστορία είναι το περιεχόμενο του σεντουκιού.

Όταν αποκαλύπτεται η ευκαιρία στα μάτια του ήρωα μας τότε ακόμα κι αν αρχικά δεν πιστεύει σε αυτήν, την αρπάζει χωρίς να έχει τίποτα να χάσει.

Η ζωή μας είναι μια συνάρτηση με πολλές μεταβλητές που σπάνια δέχονται τις τιμές εκείνες που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία.

Το σίγουρο όμως είναι ότι οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς στη ζωή είναι με το μέρος εκείνου που θα λέει ναι σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του.

Αυτός που προετοιμάζει τον εαυτό του για την επιτυχία και δοκιμάζει σε κάθε ευκαιρία τις δυνάμεις του είναι αυτός που θα αποτύχει τις περισσότερες φορές στη ζωή του και θα πετύχει μόνο μια.

Ακολουθώντας το μονοπάτι της επιτυχίας χρειάζεται να έχεις το κατάλληλα δομημένο μυαλό, πειθαρχία, ετοιμότητα, γρήγορη σκέψη και αποφασιστικότητα.

Το τελευταίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή για πάντα.

Ο Leonard Bernstein είχε πει πως «Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ποια είναι η ερώτηση, αλλά η απάντηση είναι ναι».

Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία γράφτηκε το σεντούκι του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Αν ο ήρωας μας δεν είχε πει ναι στη πρόταση που του έγινε δεν θα υπήρχε καμία ιστορία για να γραφτεί.

Όλα είναι θέμα επιλογών και αποφάσεων. Μια απόφαση μπορεί να σε οδηγήσει στην περιπέτεια, στο άγνωστο, στον πόλεμο με τους καθημερινούς σου φόβους ενώ μια άλλη απόφαση μπορεί απλά να σε κρατήσει ασφαλή, ζωντανό και ταυτόχρονα θεατή και κριτή της ζωής των άλλων.

Η επιλογή είναι δική σου.

 

Κατεβαστε δωρεαν το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *