Παρουσιαση του βιβλιου: «Το χρυσο μενιρ: Ο Ναος της Πολυξενης» (του Νικου Πολυχρονοπουλου)

menir

Δύο αδέρφια, δύο πολεμιστές, ο Λεωνίδας και ο Γιάννης είναι στα μαχαίρια από τότε που ο Λεωνίδας πήρε για γυναίκα του την όμορφη Διαμαντώ που τη είχε ερωτευτεί παράφορα κι ο Γιάννης. Ώρες ατέλειωτες τσακωνόντουσαν, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κάψουν κι ολόκληρη την πόλη. Μέχρι που ο σοφός γέροντας της περιοχής, τους αποκάλυψε πως κάπου μακριά υπάρχει ένας ιερός ναός σε ένα μικρό νησάκι, όπου όποιος καταφέρει να ανοίξει την πόρτα του θα βγει η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου, η Πολυξένη. Όποιον κοιτάξει πρώτο αυτή η πανέμορφη κοπέλα θα τον πάρει για άντρα της και θα του χαρίσει και αθανασία από πάνω. Μιας και η Διαμαντώ παράτησε εδώ και καιρό τον Λεωνίδα, εκείνος βρήκε θαυμάσια την ευκαιρία να ξαναπαντρευτεί κι ας έχει κεφάλι τίγρης που κανείς δεν ξέρει πως και γιατί το απέκτησε.

Όμως το ιδιαίτερο σημείο της υπόθεσης είναι πως για να ανοίξει η πόρτα του ναού της Πολυξένης θα πρέπει να εφαρμοστεί στην είσοδο του ένας πίνακας ζωγραφικής που πρέπει να προσδιορίζει τι είναι «Τέχνη». Μα ο Λεωνίδας δεν ξέρει από ζωγραφική σε αντίθεση με τον αδερφό του, ο οποίος φυλακίζει σε κλουβιά τις δύο περίφημες καλλιτέχνιδες Μαρίνα κι Έλενα που προθυμοποιήθηκαν να διδάξουν στον Λεωνίδα να ζωγραφίζει, και τα στέλνει μακριά αυτά τα κλουβιά.

Ο Λεωνίδας θα πρέπει τώρα να ψάξει, να τρέξει, να πολεμήσει και να αναρωτηθεί για να καταφέρει να βρει και να ελευθερώσει τις δύο καλλιτέχνιδες για να μάθει επιτέλους να ζωγραφίσει τον πίνακα που θα τον βοηθήσει να κερδίσει την Πολυξένη. Θα τα καταφέρει; Μήπως υπάρχει κι άλλος που επιθυμεί να αποκτήσει την πανέμορφη Πολυξένη;

 

Κατεβαστε το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *