Παρουσιαση του βιβλιου «Ο Κρυσταλλινος Ιπποτης» απο τη συγγραφεα Δαφνη Τζαμαλη (Υακινθου)

Συνεντευξη της συγγραφεως Δάφνης Τζαμαλή (Υακίνθου)

Όλοι έχουμε μέσα μας έναν κρυστάλλινο ιππότη, έναν εύθραυστο και ευαίσθητο πολεμιστή που πολεμάει και υπερασπίζεται την ψυχή μας απ’ όλα όσα φοβόμαστε και απ’ όλα όσα εκπροσωπούν το αρνητικό στοιχείο, που στους δύσκολους καιρούς που ζούμε μοιάζει να μας κυκλώνει.

Ο ιππότης αυτός παλεύει με τους εφιάλτες αυτής της ζωής, τις σειρήνες που μας δελεάζουν με υποσχέσεις και τελικά μας ακινητοποιούν, για να μας οδηγήσουν στην καταστροφή και στο ίδιο το κακό, που τελικά μας συνθλίβει. Τέτοιες σειρήνες είναι όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες μας, για να μας καταστήσουν υποχείρια, είτε αυτοί έχουν ανθρώπινη είτε αφηρημένη μορφή.

Το παραμύθι «Ο Κρυστάλλινος Ιππότης», μέσα από καλά τοποθετημένους συμβολισμούς, προσπαθεί να δείξει πως αυτά ακριβώς που φοβόμαστε είναι τελικά αυτά που, όταν η αγάπη μέσα μας είναι δυνατότερη, μας οδηγούν στο να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο.

Είναι αυτή ακριβώς η ευαισθησία μας, το εύθραυστο παιδί μέσα μας, που μας βοηθά να θριαμβεύσουμε. Ακόμα κι όταν απέναντί μας έχουμε μια αδίστακτα σκληρή πραγματικότητα, που μοιάζει ικανή να μας συντρίψει, το παιδί μέσα μας, για να προστατέψει την ψυχή μας που τόσο αγαπά και το φως που στο βιβλίο αντιπροσωπεύει η Φεγγαρούπολη, καλπάζει προς την αγνότητα και ανεβαίνει ψηλά στο φως, για να υπερασπιστεί όλα όσα έχουν πραγματικά σημασία.

Ο Κρυστάλλινος Ιππότης είναι ένα παραμύθι που μιλάει απλά για πράγματα σημαντικά. Θα μιλήσει στα παιδιά με τρόπο που θα τα βοηθήσει να καταλάβουν και, κυριότερα, να νιώσουν αυτά που ανέφερα. Αλλά και οι ενήλικες, αποκρυπτογραφώντας τους συμβολισμούς του βιβλίου, θα βρουν ίσως αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Καλή ανάγνωση λοιπόν σε όλους!

 

Κατεβαστε δωρεαν τα βιβλια της Δαφνης Τζαμαλη (Υακινθου): εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *