Παρουσιαση του βιβλιου: «Η εγνατια Οδος μου» (της Χρυσουλας Βακιρτζη)

egnatia_banner

Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, σε ηλεκτρονική μορφή, η σειρά διηγημάτων «Η Εγνατία οδός μου», της Χρυσούλας Βακιρτζή. Εκδόσεις easywriter, σελίδες 122, Ετος έκδοσης 2016.Τα διηγήματα συνοδεύουν και δοκίμια της συγγραφέως, στα οποία διακρίνονται για τη μεστή γραφή τους.
Όλη η έκδοση κοσμείται με γκραβούρες συλλεκτικής μορφής, από το Ιστορικό Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας, που χρονολογούνται από τον 19ου αιώνα. Έτσι, ο αναγνώστης απολαμβάνει ένα βιβλίο διπλής γραφής, με φόντο πάντα την όμορφη πόλη της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.
Τα διηγήματα παρουσιάζουν την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης στην πόλη της Καβάλας, Γνωστή από την πρώτη απεργία των καπνεργατών της Ευρώπης, η πόλη με τις πιο εκλεκτές καλλιέργειες καπνού, ζει πλέον μιαν άλλη καθημερινότητα. Αυτήν της σύγρονης εποχής των αστικών περιοχών. Κι ενώ, στο κινημηταθέατρο Απόλλων η εθνική σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη καθηλώνει το Καβαλιώτικο κοινό. στην θεατρική της παράσταση “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” και ο Ανδρέας του ζιβάγκο και του “Βυθίσατε το υποβρύχιο Χόρα”, κερδίζει στην πολιτική Στη δική τους καθημερινότητα. η Αμαλία, η Δάφνη, ο Γιάννης, ο παππούς Κωνσταντίνος, η έφηβη Κατερίνα σκιαγραφούν τη δική τους πραγματικότητα. Με φάσεις, αντιφάσεις και μαζί ένα αρμονικό συνδυασμό κι ακολουθώντας στη δική τους προσωπική Εγνατία Οδό…. Όλα αυτά, με τα μάτια της «Ελληνίδας Φρανσουάζ Σαγκάν», δηλαδή της έφηβης Κατερίνας, της κεντρικής ηρωίδας του βιβλίου αυτού. Ένα βιβλίο, μια πόλη, η ιστορία, οι άνθρωποι …Ας τους γνωρίσουμε…

 

Κατεβαστε το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *