Παρουσιαση του βιβλιου: «Give Or Die» (του Νικου Τσαμη)

Give Or Die

Μία λίστα με ονόματα ανεβαίνει στο διαδίκτυο. Κάθε όνομα συνοδεύεται από δύο ημερομηνίες και ένα νούμερο. Όλοι τους είναι ζάπλουτοι. Η περιουσία τους σε δολάρια είναι της τάξης των δέκα ψηφίων και άνω. Το νούμερο δίπλα σε κάθε όνομα αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της συνολικής περιουσίας του καθενός. Η πρώτη ημερομηνία είναι ημερομηνία γέννησης και ταυτοποιεί τον κάθε υποψήφιο. Η δεύτερη αφορά στο άμεσο μέλλον και σύμφωνα με το επεξηγηματικό κείμενο που ακολουθεί, θα είναι η ημερομηνία θανάτου τους, εκτός εάν δεχτούν την πρόταση του μυστηριώδους δημιουργού της λίστας.

Η πρόταση είναι απλή και ξεκάθαρη. Ο καθένας τους έχει διορία μέχρι τη δεύτερη ημερομηνία για να μοιράσει το ποσό που του αντιστοιχεί στις είκοσι διεθνείς μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που αναγράφονται στο κάτω μέρος του κειμένου.

Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας σκοτώνεται και ο τρίτος κατά σειρά υποψήφιος από ατύχημα. Η λίστα γίνεται “πρωτοσέλιδο” σε όλον τον πλανήτη. Τρία ατυχήματα μέσα σε μια εβδομάδα, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, δεν μπορούν πλέον να θεωρηθούν ατυχήματα. Ο δημιουργός της λίστας υπογράφει ως G.O.D. Τα αρχικά του Give Or Die.

Ο επόμενος υποψήφιος λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για την προκαθορισμένη γι’ αυτόν ημερομηνία, απομονώνοντας τον τελευταίο όροφο ενός ιδιωτικού νοσοκομείου της Νέας Υόρκης και μετατρέποντάς τον σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης για τον ίδιο. Την ίδια νύχτα μία σφοδρή καταιγίδα χτυπάει την πόλη. Ο θάνατός του από κεραυνό που, παρά τους νόμους της φυσικής, αγνόησε το αλεξικέραυνο του κτιρίου και πέρασε μέσα από το παράθυρο του δωματίου, ήταν ακαριαίος. Η υπόθεση της λίστας παίρνει αμέσως μεταφυσικές διαστάσεις.

Η πέμπτη κατά σειρά υποψήφια, κόρη Έλληνα μεγαλοεφοπλιστή, αποφασίζει να ενδώσει, αφού πρώτα έχει μυστική συνάντηση με απεσταλμένο του μυστηριώδους δημιουργού της λίστας. Το διεθνές λόμπυ των αδίστακτων πλουτοκρατών αποδοκιμάζει την απόφασή της αυτή και οργανώνει σχέδιο για να αναστρέψει την κατάσταση. Το σχέδιο τους περιλαμβάνει θανατηφόρο “ατύχημα” για την ίδια, οργανωμένο από επίλεκτη ομάδα πρακτόρων, στην ημερομηνία που της αντιστοιχεί στη λίστα, αφού θα έχει ήδη μοιράσει τα χρήματα που της ζητήθηκαν. Το γεγονός αυτό θα καταστήσει αυτόματα τον δημιουργό της λίστας αναξιόπιστο και θα αποτρέψει τους επόμενους υποψήφιους από το να ενδώσουν.

Ο δημιουργός της λίστας, “δισυπόστατος” από παράλληλο κόσμο, εξελιγμένο κατά διακόσια χρόνια σε σχέση με τον γήινο πολιτισμό, αποτρέπει το προμελετημένο “ατύχημα” και προχωράει στον επόμενο υποψήφιο, τον υποκινητή του σχεδίου δολοφονίας της κόρης του εφοπλιστή και νούμερο ένα στη λίστα των πλουτοκρατών.

Ο στόχος του όμως να βοηθήσει τη Γη, έναν παράλληλο κόσμο εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τον δικό του, έγινε ακόμη πιο δύσκολος όταν αποφάσισε να αγνοήσει τις εντολές των μελών της συγκλήτου του πλανήτη του, που του ζήτησαν την άρση οποιουδήποτε είδους περεταίρω επέμβασης στον πλανήτη Γη. Η ένταση κορυφώνεται όταν αποκαλύπτεται ότι υπάρχει και δεύτερος “δισυπόστατος” πάνω στη Γη, ο οποίος έχει λάβει εντολή από τη σύγκλητο να τον σταματήσει με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Κατεβαστε το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *