Παρουσιαση της ιστοριας: «To ευλογημενο πριγκιποπουλο» (της Δαφνης Τζαμαλη – Υακινθου)

Το ευλογημενο πριγκιποπουλο (Δαφνη Τζαμαλη - Υακινθου)

«Το ευλογημένο πριγκιπόπουλο» είναι ένα παραμύθι με κλασικά χαρακτηριστικά και αφηγείται τη ζωή ενός νεαρού πρίγκιπα ο οποίος, προικισμένος από τους αγγέλους με δεκάδες χαρίσματα, συναντά ισάριθμες δυσκολίες στο μονοπάτι της ζωής του, που θα τον δοκιμάσουν και θα τον ατσαλώσουν.
Το βασικό ερώτημα που θέτει το παραμύθι είναι αν η αρχική ευλογία των ουρανών και της μοίρας είναι αρκετή για να μας εξασφαλίσει την ευτυχία ή αν η ελεύθερη μας βούληση και οι ατομικοί μας αγώνες καθορίζουν τελικά την πορεία της ζωής μας.
Το ευλογημένο πριγκιπόπουλο πορεύεται στη ζωή με τη βαθιά πίστη ότι η ατομική μας ευδαιμονία δεν είναι τίποτα, αν οι συνάνθρωποι μας υποφέρουν, κι αυτός του ο αλτρουισμός αποτελεί την πυξίδα για κάθε του πράξη. Η πεποίθηση του ότι η μοίρα του είναι δεμένη με τη μοίρα ολόκληρου του κόσμου τον κάνει να απαρνηθεί την ασφάλεια και την ευτυχία που θα μπορούσαν να του προσφέρουν οι αρχικές ευλογίες των αγγέλων και να αντιμετωπίσει επικίνδυνους εχθρούς, να διακινδυνέψει τα πάντα και τελικά να ξεδιαλύνει το μυστήριο της ζωής του, να βρει την αγάπη και να φέρει την ευτυχία και την ειρήνη στο βασίλειό του.
Το παραμύθι αυτό μπορεί να απευθυνθεί σε παιδιά 6-10 ετών, μπορεί όμως να διαβαστεί ευχάριστα και να δώσει μηνύματα ζωής και σε μεγαλύτερα παιδιά μαθαίνοντάς τα να μην επαναπαύονται στις όποιες αρχικές ευκολίες και χαρίσματα, αλλά να παλεύουν για το ατομικό και το ευρύτερο καλό, που στην ουσία ταυτίζονται. Σε παιδιά πάλι με δυσκολίες κάθε είδους θα εδραιώσει την πεποίθηση ότι ο ατομικός αγώνας είναι πιο σημαντικός κι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τα όποια εφόδια μας χαρίζει η φύση.
Κεντρικός πυρήνας του παραμυθιού είναι αυτή η αλήθεια αλλά διαβάζοντας το κανείς θα βρει και άλλα θετικά στοιχεία όπως είναι η γενναιότητα, η αυτοθυσία, η πίστη, η αγάπη, η γενναιοδωρία και πολλά ακόμα χρήσιμα μαθήματα ζωής ωφέλιμα για μικρούς και μεγάλους.

 

Κατεβαστε δωρεαν το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *