Οδηγιες για τη δημιουργια λογαριασμου στο paypal

Οδηγιες για τη δημιουργια λογαριασμου στο paypal

Εάν θέλετε να διαθέσετε το βιβλίο σας στο easywriter.gr με σκοπό την πώλησή του, θα χρειαστεί να διατηρείτε έναν ενεργό λογαριασμό στο paypal. Εάν δεν έχετε λογαριασμό, μπορείτε να τον δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα (και δωρεάν), ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:
 

Βήμα 1:
Μπαίνετε στο paypal.com και επιλέγετε “Sign Up for Free”.
 

Βήμα 2:
Επιλέγετε “Get Started” στο πεδίο “PayPal for you”.

Οδηγιες για τη δημιουργια λογαριασμου στο paypal 01
 

Βήμα 3:
Εισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία. Η διεύθυνση email που θα συμπληρώσετε εδώ θα αποτελεί τον paypal λογαριασμό σας (αυτό το email θα χρειαστεί να συμπληρώσετε στο πρώτο βήμα του οδηγού δημοσίευσης του easywriter.gr).

Αφού συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, κάνετε κλικ στο τετράγωνο που δηλώνετε τη συμφωνία σας με τους όρους χρήσης και την πολιτική του paypal. Τέλος, επιλέγετε “Agree and Create Account”.

Οδηγιες για τη δημιουργια λογαριασμου στο paypal 02
 

Βήμα 4:
Σε αυτό το σημείο ο λογαριασμός σας έχει δημιουργηθεί. Αμέσως θα λάβετε ένα email “Welcome to PayPal”. Ανοίξτε το και πατήστε το link που βρίσκεται στο κείμενο του email, για να οδηγηθείτε στη σελίδα του paypal. Εκεί θα πρέπει να κάνετε log in, αφού σας ζητηθούν τα στοιχεία σας (δηλ. ο λογαριασμός email και το password που έχετε επιλέξει κατά την εγγραφή σας – στο βήμα 3). Η παραπάνω διαδικασία είναι απαραίτητη, για να επιβεβαιώσετε το λογαριασμό σας (confirmation).
 

Βήμα 5:
Εάν έχετε ολοκληρώσει τα παραπάνω 4 βήματα, θα μπορείτε να εισπράττετε κανονικά τα χρήματά σας στον paypal λογαριασμό σας, μετά από κάθε πώληση του βιβλίου σας. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να δημοσιεύσετε το βιβλίο σας στην easywriter, δηλώνοντας τον paypal λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει (δηλ. το email).
 

Βήμα 6:
Τα χρήματα που εισπράττετε στον paypal λογαριασμό σας, θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα και να τα ξοδέψετε σε διαδικτυακές αγορές (πχ. από το ebay). Εάν αυτό σας αρκεί, μπορείτε να σταματήσετε τη διαδικασία σε αυτό το σημείο.

Εάν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε τα χρήματα αυτά στον τραπεζικό σας λογαριασμό, θα πρέπει να συνεχίσετε στο βήμα 7. Την παρακάτω διαδικασία δεν είναι απαραίτητο να την ακολουθήσετε άμεσα. Θα χρειαστεί όμως να την έχετε ολοκληρώσει, όταν αποφασίσετε να μεταφέρετε τα χρήματά σας από το paypal στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
 

Βήμα 7:
Επιλέξτε έναν δικό σας τραπεζικό λογαριασμό, με υπόλοιπο τουλάχιστον 2-3 ευρώ. Για δική σας ασφάλεια, καλύτερα να μην έχετε κάποιο μεγάλο ποσό μέσα σε αυτό το λογαριασμό.

Σε αυτό το λογαριασμό θα πρέπει να έχετε συνδεδεμένη μία κάρτα (Visa/ Mastercard/ American Express):
(α) είτε απλή χρεωστική – ανάληψης (αυτή είναι η πιο ασφαλής επιλογή),
(β) είτε πιστωτική.
Οι prepaid κάρτες δεν γίνονται δεκτές από το paypal.

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, επιβεβαιώστε ότι:
(α) η κάρτα σας έχει ενεργοποιηθεί από την τράπεζα και
(β) ο τραπεζικός σας λογαριασμός έχει τουλάχιστον 2-3 ευρώ υπόλοιπο.
 

Βήμα 8:
Μπείτε στην κεντρική σελίδα του paypal λογαριασμού σας (tab: My Account > Overview). Κάτω από το “Welcome [your name]” θα πρέπει να γράφει: “Status: Unverified”. Ακριβώς δίπλα επιλέξτε “Get verified”.

Οδηγιες για τη δημιουργια λογαριασμου στο paypal 03
 

Βήμα 9:
Συμπληρώστε τα στοιχεία της κάρτας σας και στο τέλος επιλέξτε “Continue”.

Οδηγιες για τη δημιουργια λογαριασμου στο paypal 04
 

Βήμα 10:
Αφού ολοκληρώσετε το βήμα 9, το paypal θα σας χρεώσει 1,5 ευρώ. Στην αιτιολογία της χρέωσης θα αναγράφει έναν τετραψήφιο αριθμό. Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία πιστοποίησης του λογαριασμού σας, θα συμπληρώσετε αυτό τον τετραψήφιο αριθμό στη σελίδα πιστοποίησης (του paypal) και ταυτόχρονα θα σας επιστραφεί το 1,5 ευρώ.

Να έχετε υπόψη ότι:

(α) Εάν έχετε πρόσβαση για να δείτε τα στοιχεία της συναλλαγής μέσω web banking, ίσως χρειαστούν 2-3 μέρες μέχρι να φανεί η αιτιολογία στη χρέωση του λογαριασμού σας.

(β) Εάν δεν έχετε web banking, θα χρειαστεί αναγκαστικά να περιμένετε το τέλος του μήνα για να έρθει ταχυδρομικά η κίνηση της κάρτας σας (και να δείτε εκεί τον τετραψήφιο κωδικό).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *