Η Φιλοσοφια για εναν καλυτερο ανθρωπο, για εναν καλυτερο κοσμο (ομιλια του Βαγγελη Πλουμιστου)

banner_imerida_filosofias_300X300

Η Φιλοσοφία είναι ο τρόπος για ν’ ανάψει φωτιά στο νου και την καρδιά. Στην εποχή αυτή που οι ανακατατάξεις αξιών και δεδομένων αποτελούν καθημερινά γεγονότα που ταράζουν την όποια αίσθηση ή επιθυμία για ασφάλεια και σταθερότητα, η Φιλοσοφία είναι ανάγκη: είναι το “μονοπάτι″ για να ερευνήσουμε και να βιώσουμε την ουσία της ζωής. Μας βοηθά να μπούμε σε διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης ώστε να καλλιεργήσουμε την εσωτερική σταθερότητα και εξέλιξη. Το να βιώνει κανείς τη Φιλοσοφία στην πράξη σημαίνει να γίνεται ο ίδιος καλύτερος άνθρωπος και να βελτιώνει, παράλληλα με τον εαυτό του, τον κόσμο. Έτσι, οι διαχρονικές διδασκαλίες των σοφών όλων των εποχών δεν παραμένουν στα βιβλία, αλλά γίνονται λύσεις για να αποκτήσουμε πραγματικό νόημα ζωής πέρα από τις εξωτερικές διακυμάνσεις και αλλαγές της εποχής μας.

Η ομιλία του Βαγγέλη Πλουμιστού “Η Φιλοσοφία για έναν καλύτερο άνθρωπο, για έναν καλύτερο κόσμο”, θα πραγματοποιηθεί στις 18/11/2015, στις 21.00, στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης “Η Φιλοσοφία επιστρέφει″, στο βιβλιοπωλείο Public (Καραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος).

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα: Ο Βαγγέλης Πλουμιστός είναι διευθυντής του Πολιτιστικού & Φιλοσοφικού Οργανισμού “Νέα Ακρόπολη” στην Αθήνα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Επιστήμες της Υγείας. Με γνώμονα το ενδιαφέρον του και την έμφυτη κλίση του για τη Φιλοσοφία, παρακολούθησε σπουδές Φιλοσοφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό [Γαλλία, Ισπανία]. Από το 2000 ασχολείται επισταμένα με την καλλιέργεια και προώθηση του Πολιτισμού, της Φιλοσοφίας και του Εθελοντισμού ως οδοί βελτίωσης του ατόμου και της κοινωνίας. Πραγματοποιεί σεμινάρια φιλοσοφίας με θέματα όπως “η Φιλοσοφία στην πράξη”, “Εσωτερική Φιλοσοφία και Ψυχολογία”, “Κύκλος Φιλοσόφων”, “Συμβολολογία των Πολιτισμών”, “Εθελοντισμός και Πολιτισμός”. Στο πλαίσιο του έργου του Οργανισμού “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει πανελλήνιες ανοιχτές δράσεις προώθησης της Φιλοσοφίας, με σκοπό να προσφερθεί στον κάθε άνθρωπο η ευκαιρία να γνωρίσει τη Φιλοσοφία και να την εντάξει στη ζωή του, βελτιώνοντας τον εαυτό του και την κοινωνία.

 

Διαδικτυακα σημεια:
www.nea-acropoli.gr
www.acropolis.org
FACEBOOK: Η φιλοσοφια επιστρεφει

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *