Γιατι πρεπει να διαβαζουμε βιβλια; (της Ηλιαννας Τριανταφυλλου)

Γιατι πρεπει να διαβαζουμε βιβλια; (της Ηλιαννας Τριανταφυλλου)

Όλοι διαβάζουμε λίγο πολύ σήμερα εφημερίδες, ένα άρθρο σε μια σελίδα μπροστά στον υπολογιστή μας , που κάποιος ποστάρει στο facebook και πάει λέγοντας. Τι γίνεται όμως με τα βιβλία; γιατί κολλάμε σ’ αυτά; έρευνες έχουν δείξει ότι το διάβασμα είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας και κυρίως για την ψυχική μας υγεία.

Το διάβασμα μας βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα. Σκεφτείτε πόσα βράδια έχετε χαλαρώσει διαβάζοντας ένα βιβλίο. Έτσι μειώνουμε το στρες, αποσπώντας το μυαλό μας από την καθημερινότητα την καλύτερη στιγμή της ημέρας δηλαδή, λίγο πριν τον ύπνο μας.

Πολλές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τους ήρωες των βιβλίων ή ακολούθησαν το παράδειγμα τους ώστε να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη στιγμή.

Η κατάθλιψη και το άγχος είναι στις μέρες μας πολύ έντονο φαινόμενο. Τα βιβλία αυτοβοήθειας βοηθάνε να αντιμετωπίσουμε με ευκολία πολλά από τα θέματα που μας εγκλωβίζουν.

Γιατροί υποστηρίζουν ότι το διάβασμα μας προστατεύει ακόμη και από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η ανάγνωση ενός βιβλίου αυξάνει τη νοητική μας λειτουργία για μέρες. Μην κάθεστε! Εξοπλιστείτε από τώρα για να έχετε καλύτερα γηρατειά!

Τέλος αν θέλετε να γίνετε συγγραφέας δεν υπάρχει καλύτερο σχολείο από τα ίδια τα βιβλία. Το διάβασμα εμπλουτίζει το λεξιλόγιο μας και μας δίνει άπειρες ιδέες.

 

Κατεβαστε το βιβλιο της Ηλιαννας Τριανταφυλλου “Ετσι οπως το φανταστηκα”: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *