Δελτιο τυπου του βιβλιου: «Οι τελευταιες ημερες της Κωνσταντινουπολης» (του Βασιλη Βασιλειου)

konstantinoupolis-cover

 

Το ιστορικό – αστυνομικό μυθιστόρημα «ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ» αναφέρεται σε μια περίοδο που η Τουρκία αρχίζει να αντιμετωπίζει ένα αριστερό ένοπλο αντάρτικο πόλεων χωρίς να ξέρει κανείς τότε, πού θα μπορούσε να οδηγήσει, ενώ ταυτόχρονα, ο κάποτε ισχυρός ελληνισμός της Πόλης οδηγείται στην εξαφάνιση του.

1971. Ένας ρωμιός φοιτητής του πολυτεχνείου της Πόλης έχει στοχοποιηθεί από την αστυνομία ως αριστερός ακτιβιστής. Η τουρκική κυβέρνηση της εποχής προσπαθεί μεν να αντιμετωπίσει το αριστερό ρεύμα με διάφορα μέσα, αλλά δεν παραλείπει να μηχανεύεται τρόπους και για τον εξαναγκασμό της ελληνικής μειονότητας της Πόλης σε φυγή. Το δίλημμα τίθεται στο κεντρικό πρόσωπο του μυθιστορήματος, τον Νίκο, με αστυνομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς όρους. Η ψυχολογική πίεση καταλήγει σε στυγνή καταδίωξη. Η αποτελεσματικότητα των μέσων όμως δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη.

Το πολιτικό πλαίσιο και τα γενικότερα γεγονότα, όπως εξελίσσονται ταυτόχρονα, είναι ιστορικά ακριβή. Η αστυνομική ιστορία και τα πρόσωπα είναι φανταστικά.

Το βιβλίο διατίθεται από την ιστοσελίδα: http://www.easywriter.gr

 

Κατεβαστε το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *