Δελτιο τυπου του βιβλιου: «Η αληθινη ιστορια της μητροτητας» (της Ελενας Μ. Γκοπριαλ)

mitrotita-cover-small

 

Η μητρότητα είναι αναμφισβήτητα δώρο Θεού και εμπειρία όμοια της δεν υπάρχει. Πολλές φορές όμως δεν είναι ακριβώς όπως την φανταστήκαμε με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε αποκομμένες, κουρασμένες και ψυχολογικά πεσμένες. Οι δυσκολίες που έρχονται πακέτο με την ανατροφή των παιδιών μας, είναι πολλές και το βάρος της μητρότητας μερικές φορές μας καταβάλλει. Το βρίσκουμε όμως πολύ δύσκολο να βρούμε ανθρώπους που μας κατανοούν και να σταθούν δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι. Συνήθως το μόνο που βρίσκουμε είναι κριτική και συμβουλές που δεν ζητήσαμε.

Η Αληθινή Ιστορία της Μητρότητας είναι ένα βιβλίο γραμμένο από μια μητέρα για άλλες μητέρες. Για μια μητέρα που προσπάθησε να προετοιμαστεί για τις δυσκολίες της μητρότητας αλλά ποτέ δεν προέβλεψε τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες να συλλάβεις, την αποβολή, την γέννα, την ανατροφή, την μετατροπή της από γυναίκα σε μάνα, την μεταπήδηση από την ξέγνοιαστη ζωή στην ζωή γεμάτη ευθύνες. Την μοναξιά και την απελπισία εκείνων των άυπνων βραδιών, την κοινωνική αποξένωση για λίγα χρόνια, οι μήνες με ένα βρέφος, τα χρόνια με ένα νήπιο, η δεύτερη εγκυμοσύνη που αναπόφευκτα είναι τόσο διαφορετική όταν έχεις ήδη ένα παιδί.

Στο βιβλίο αυτό οι μητέρες θα βρουν παραδείγματα για το πώς να χειριστούν τα παιδιά τους και θα βρουν κατανόηση για τις σκέψεις που δεν τολμούν να εκμυστηρευτούν σε κανένα. Θα ακολουθήσουν την προσωπική μου ιστορία μητρότητας αλλά θα βρουν και πολλές χρήσιμες τακτικές για το πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αρχές, αγάπη και αυτοπεποίθηση. Η πίεση να είμαστε οι τέλειοι γονείς, είναι πλέον τόσο μεγάλη που πολλές φορές, ότι και να κάνουμε, νιώθουμε ότι δεν είναι αρκετό. Η προτεραιότητα μας όμως πρέπει να είναι τα παιδιά μας και η δική τους ψυχική ισορροπία και ασφάλεια.

Μέσα από αυτό το βιβλίο οι μητέρες θα ταυτιστούν, θα κλάψουν, θα χαρούν, θα συμπονέσουν και θα παραδειγματιστούν. Η μητρότητα δεν είναι εύκολή, είναι όμως η πιο πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία. Το να μετατρέψεις ένα αβοήθητο νεογέννητο, σε έναν αυριανό σωστό άνθρωπο, είναι το πιο μεγάλο μας επίτευγμα. Το βιβλίο αυτό θα τις βοηθήσει να καταλάβουν ότι υπάρχουν πολλές μητέρες που περνούν τα ίδια και απλώς ντρέπονται να το παραδεχτούν και θα τους δώσει την ώθηση να συνεχίσουν αυτήν την κοπιαστική δουλειά της μαμάς τις στιγμές που θα νιώθουν ότι δεν αντέχουν άλλο.

 

Κατεβαστε το βιβλιο: εδω

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *