Αυτοεκδοση ebook για ανεξαρτητους συγγραφεις

 

Η Αυτοεκδοση μπαινει στην ψηφιακη εποχη

η Αυτοεκδοση μπαινει στην ψηφιακη εποχη

Η αυτοεκδοση είναι η νέα μαγική λέξη, που έχει προκαλέσει κοσμογονικές αλλαγές στον παγκόσμιο εκδοτικό χάρτη. Στη βασική της λογική, η ιδέα είναι εξαιρετική: o συγγραφέας γίνεται εκδότης των δικών του βιβλίων, ελέγχοντας κάθε στάδιο της παραγωγής τους και αποκομίζοντας όλα τα οφέλη από τις πωλήσεις τους.

Στην πράξη, όμως, η εφαρμογή της είναι προβληματική: oι ίδιοι εκδοτικοί οίκοι που απέρριπταν μέχρι χθες τα έργα νέων συγγραφέων (πολλές φορές χωρίς καν να τα διαβάσουν), σήμερα τους “προσφέρουν” τη δυνατότητα να αυτοεκδοθούν… φυσικά με το αζημίωτο (και συνήθως μιλάμε για τετραψήφιο νούμερο!).

Το αποτέλεσμα: ο συγγραφέας, έχοντας αγοράσει υποχρεωτικά υπηρεσίες που πιθανόν δε χρειάζεται, πολύ σύντομα μένει μόνος του, χωρίς καμία υποστήριξη, απέναντι από τα εκατοντάδες αντίτυπα του βιβλίου του. Ουσιαστικά, πληρώνει ακριβά το “λάθος” του να γράψει βιβλίο, αντί να πληρώνεται γι΄ αυτό.

Η εναλλακτική επιλογή: στο easywriter.gr έχουμε δημιουργήσει μια δυναμική ομάδα, που αποτελείται από νέους ανθρώπους, με αγάπη για τα βιβλία και τους δημιουργούς τους. Ακολουθώντας τις επιταγές της ψηφιακής εποχής, εστιάζουμε στην ηλεκτρονική αυτοέκδοση, όπου τα ebooks παράγονται με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος για τους συγγραφείς και δημοσιεύονται εντελώς δωρεάν εδώ, στο Βιβλιοπωλείο των Συγγραφέων!

 

το easywriter.gr για τους συγγραφεις…

το easywriter.gr για τους συγγραφεις

Το easywriter.gr παρέχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία κάθε συγγραφέας μπορεί να ανεβάσει το βιβλίο του, χωρίς λογοκρισία (ό,τι κι αν πραγματεύεται), μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Η εγγραφή και η δημοσίευση των βιβλίων γίνεται εντελώς δωρεάν για τους συγγραφείς, από την πρώτη κιόλας στιγμή και για όσα έργα θέλουν να δημοσιεύσουν. Με τη δημοσίευση στο easywriter.gr, ο συγγραφέας δεν παραχωρεί σε καμία περίπτωση τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του, ούτε δεσμεύεται ο ίδιος με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Ο συγγραφέας έχει τη δυνατότητα να ορίσει ο ίδιος την τιμή του βιβλίου του και να απολαύσει άμεσα τα κέρδη από τις πωλήσεις του, λαμβάνοντας αυτόματα στο λογαριασμό του το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων, ταυτόχρονα με κάθε πώληση. Φυσικά, εάν το επιθυμεί, μπορεί να διαθέσει το βιβλίο του στο αναγνωστικό κοινό και δωρεάν.

Ο συγγραφέας είναι απολύτως ελεύθερος να ανεβάσει το βιβλίο του χωρίς κανένα κόστος, όπως ο ίδιος το έχει ετοιμάσει, στη μορφή που επιθυμεί. Εντούτοις, εάν διαθέτει κάποιο μικρό έστω budget, θα μπορούσε να λάβει επαγγελματική υποστήριξη, για να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες επιτυχίας του βιβλίου του. Στο δυναμικό του easywriter.gr συγκαταλέγονται εξαιρετικοί επιμελητές, γραφίστες και διαφημιστές, ωστόσο η επιλογή των σχετικών υπηρεσιών (προώθηση, δημιουργία εξωφύλλου, σελιδοποίηση ή επιμέλεια κειμένου) ανήκει αποκλειστικά στο συγγραφέα και είναι προαιρετική.

 

το easywriter.gr για τους αναγνωστες…

το easywriter.gr για τους αναγνωστες

Οι αναγνώστες, μπαίνοντας στο easywriter.gr, βρίσκονται στην πηγή μιας πληθώρας έργων (μυθιστορημάτων, διηγημάτων, παραμυθιών, ποίησης κλπ.), μέσα από τα οποία μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει και να το κατεβάσουν εύκολα και γρήγορα.

Όποιος έχει το αναγνωστικό δαιμόνιο μέσα του, μπορεί να περιηγηθεί στη λίστα με τα διαθέσιμα βιβλία (η οποία ανανεώνεται συνεχώς) και να βρει αληθινά λογοτεχνικά διαμαντάκια, και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά δωρεάν!

Όλα τα έργα, ανεξαιρέτως, ανεβαίνουν στην πλατφόρμα του easywriter.gr αποκλειστικά από τους ίδιους τους συγγραφείς τους. Έτσι, πέρα από τη φρεσκάδα και την αμεσότητά τους, τα έργα που βρίσκονται δημοσιευμένα στο easywriter.gr, αποπνέουν μια αίσθηση ελευθερίας, δυναμισμού και ανεξαρτησίας. Η αυτοέκδοση ανοίγει νέους ορίζοντες και προσφέρει στους αναγνώστες εναλλακτικές επιλογές, πέρα από τα συνηθισμένα.